Olimpos pansiyonları nın dört tarafı orman arazisiyle çevrilidir.
Sadece pansiyonların doğu tarafında olimpos antik şehir ve devamında da olimpos sahili vardır.Olimpos pansiyonlarının orman araziyle iç içe olmakla beraber tamamen sınırları ayrılmıştır.Olimpos pansiyonlarının güney tarafında musa dağı bulunmaktadır. Batı tarafında geçit boğazı kuzey tarafında da ortaca tepesi bulunmaktadır.Olimpos pansiyonlarının içinde genellikle portakal ,nar, limon gibi meyve ağaçları bulunmaktadır. Olimpos pansiyonlarının çevresindeki ormanda yetişen ağaçları şöyle sıralayabiliriz. Kızılçam, Andız, yabani meşe, Sandal, defne, yabani zeytin , yabani menengiç, yabani armut, keçi boynuzu, gibi Akdeniz iklimine uygun ağaçlar yetişmektedir. Ayrıca bu ağaçların arasında maki bitkileri de bolca bulunmaktadır. Olimpos pansiyonlarının çevresindeki maki bitkileri de şöyle sıralayabiliriz.Yabani mersin, tesbih, çayrak, pinar,zincan gibi yerel isimlerle anılan bitkiler yetişmektedir.
Olimpos pansiyonlarının çevresindeki ormanda birçok hayvan yaşamaktadır. Kuş çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz Alaca karga, kara tavuk , serçe, ardıç kuşu ,kınalı bülbül, şahin, yabani güvercin, atmaca, çalı kuşu, sinek serçesi, incir kuşu gibi yerel isimlerle bilinen kuşlar yaşamaktadır.Yaban domuzu ,porsuk, kirpi, tilki sansar, pars, sincap, kertenkele, ağaç kakan,yılan,Tavşan gibi değişik, hayvanlar yaşamaktadır.
Olympos pansiyonlarının çevresinde arazi ve toprak yapısı değişkendir. Dağlık bir arazi olduğu için toprak yapısı da taşlıklı ve çakıllıdır. Olympos pansiyonlarının ortasından dere akması ve dere yatağının devamlı değişmesi taşlı bir toprak oluşmasına sebep olmuştur.olimpos antik şehrinde yaşayan insanlar genellikle ticaretle geçiniyorlardı ama tarımdan da geri kalmıyorlardı. Tarım olarak yaptıkları en ok zeytin ve üzüm den bahsedebiliriz. Çünkü geçmiş kaynaklara baktığımızda olimpos en çok şarap ve zeytin yağı ticaretini yapıldığını görüyoruz. Olimpos pansiyonlarının batı tarafında üzüm bağları ve zeytin bahçelerinin olduğunu görüyoruz.